onsdag 31 mars 2010

Missnöjesrösta.

Under någon vecka har jag haft massor att göra på jobb och annat, så jag har inte haft tid att skriva så mycket här, men nu är jag tillbaka och idag är det onsdag. Veckans ämne är missnöjesröster.

Jag har haft det rätt bra under senaste veckan, jag fick F-skatt och hade mitt första uppdrag, föresläsningar är vad jag sysslar med. Riktigt kul. Igår väcktes dock ett gigantiskt missnöje. Ni som har hängt med mig sedan starten, vet att jag haft problem med mitt hus. En kort tillbakablick:

Huset mättes ut och såldes exekutivt, några månader senare, fick jag elräkningar från fastigheten, dessa är en historia för sin. Elbolaget har nämligen krediterat skulden, men inkassobolaget har kvar den, Svea, de små svinen... Men det tar jag en annan gång. Jag kontakta fogden och de hänvisade mig till lantmäteriet, som hänvisade mig till fogden som hänvisade mig till lantmäteriet och så vidare, så det slutade med att jag JO-anmälde hela bunten. Nu kunde man tro att jag sett slutet på denna historia men icke då.

Förra veckan, så kom kronofogdens tillgångsundersökning för i år. Jag äger en fastighet, som "ej är utmätningsbar". Igår fick jag min deklaration. Fastighetsskatt strax över 7000 pengar. För en fastighet som kronofogden varit vänliga nog att sälja.

Jag ringde till kronofogden, som inte kan hjälpa mig, det ligger inte på deras bord längre och inskrivningsmyndigheten har inget underlag för att fastigheten är såld, så de kan inte göra något. Nu vet jag att jag skickat in underlag för att fastigheten är såld och kronofogden skall ha gjord det i samband med försäljningen. Nu star jag dock här, återige i ett moment 22 läge. Jag har i detta fallet inte gjort något fel, men straffas ändå, med skatter och en jävla massa extra arbete, som jag inte har bett om. Kronofogden uppmanar mig dessutom att jag skall ringa till killen som köpte huset och be honom söka lagfart... jag säger att jag kan göra mycket, men det gör jag bara inte. Det är tillräckligt förnedrande som det är. Det jag däremot kommer att göra, är att fakturera honom för nedlagt arbete och för skatten. Om han inte betalar, så kommer jag att ta kronofogden till hjälp att driva in skulden.

Nu kommer jag osökt in på veckans ämne, missnöjesrösta. Någon bär skulden för att det kan gå till på detta viset. Nu pratar jag inte om att hus kan säljas exekutivt, det är jag nämligen inte emot. Men jag är emot efterbehandlingen. Kronofogden säljer huset, sedan skiter de i vad som händer, det är inte deras bord. De har en uppgift och det är att se till så att folk gör rätt för sig, fine, men sedan då? Vem tar hand om resten? De närmare 50 miljonerna som följden av kronofogdens arbete kostar, vem betalar det? Jo, mina vänner, även ni om skriver hånfulla kommentarer om att jag är en idiot som integör rätt för mig, det är skattebetalaren som får betala i slutändan. Systemet vi har i detta landet, som gör det omöjligt att "göra rätt för sig" innebär att skattebetalarna får betala slutnotan. Allt efterarbete det kostar, det betalar vi. Ja, även jag, jag betalar nämligen skatt jag med...

Om nu allt är så illa, vem ska man då rösta på, min personliga åsikt idag är att det inte finns någon att rösta på. Alla politiker med vissa undantag, anser nämligen att det viktigaste är att alla skall göra rätt för sig. Priset för det är oviktigt. Har man problem att betala, så skall egendom säljas, folk skall betala! Det kan man väl hålla med om, eller. Jo, visst, men jag ställer inte upp på att betala räntor till ett inkassobolag, som har köpt skulden för tio procent av dess värde. Jag räknade lite igår. När mitt liv gick åt skogen, så fick jag ganska snabbt skulder på 900 000. Jag har till dags datum betalat 600 000, på dessa skulder. Idag uppgår min totala skuld till 800 000. Med dem siffrorna i huvudet är det svårt att se att man överhuvudtaget kan göra rätt för sig. Utan räntorna, skulle jag om ett par år, vara skuldfri. Jag hade verkligen försökt att betala in så mycket jag kunde till inkassobolagen, för att bli fri. Men idag så ser jag bara ett svart hål. Man betalar och betalar, men till ingenting.

Det är mitt missnöje och många med mig, delar det. Det partiet som tar tag i det missnöjet och aktivt försöker ändra det, det partiet får min missnöjes röst. Idag finns det bara i tanken. Men, Beatrice Ask, har suttit i över 550 dagar med insolvensutredningen, efter så lång tid, måste förslaget hon kommer med vara exeptionellt bra.


Fler bloggar skriver idag av sig om missnöje.

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com


Nätverket för överskuldsatta, Fattiga-Riddare, har ett forum. Där kan du diskutera mera.



LÃs Ãven andra bloggares Ã¥sikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Jag blev yr i huvudet bara av att läsa vad du gått igenom. Sådan idioti du utsats för är inte mänskligt. De som styr måste börja göra rätt för sig.

    MVH
    Robert

    SvaraRadera
  2. Jag säger det gång på gång, lagar och regelsystem är urholkade. Den ena handen vet inte vad den andra gör. Vad är det den sjukdomen kallas nu igen?

    SvaraRadera
  3. Som du säger så finns det inget trovärdigt parti längre i Sverige. Det är som att stå framför kylskåpsdörren å fundera; Ska jag ha ett glas mjölk, juice eller lingonsaft.

    Som det är och har varit ganska länge nu i politiken så tar jag mig nog f_n en Bloody Mary istället. Förhoppningarna att bli tillfredsställd blir i vart fall högre.

    SvaraRadera