måndag 7 december 2009

Ännu mer från PayEx

PayEx är som jag sagt innan, ett intressant bolag. Idag fick jag ett krav, naturligtvis inte ett inkassokrav, utan en påminnelse, som väldigt mycket liknar ett inkassokrav, fast utan reglerna som finns uppställda i god inkassosed. Alltså är det inte ett inkassokrav, enligt PayEx. Läs mer om det här.

Ursprunglig borgenär för detta krav är Boxer digital tv. Borgenär för kravet idag, är ett av bolaget i PayEx koncernen som heter PayEx Invest AB. Men kravet kommer från Collection. Invest saknar nämligen inkassotillstånd. Varför gör de då så? Jo, tittar man på bolagens resultat, så är det rätt klart:

PayEx Invest AB
Anställda: 15
Omsättning: 20 510 000:-
Resultat: -4 922 000:-
Tillgångar: 77 867 000:- varav 164 000:- i eget kapital.
Oms. per anställd: 1 368 000:-
Kostnad per anställd: 421 000:-

Nämen, ännu ett bolag som går med brakförlust. Stackare, så tufft det måste vara att driva ett investmentbolag. Vilken tur att man kan göra förlustavdrag. De 77,8 miljonerna i tillgångar är naturligtvis uppköpta fordringar. Får man betalt, fine, om man inte får betalt, så gör man avdrag för förlust. Men, hur kan ett bolag som startade sin verksamhet 2006, ha 77 000 000:- att köpa fordringar för?

En annan intressant sak är kostnaderna som de lagt på. 1560 kronor. enligt lag, så får de lägga på kostnader för att söka hos fogden, 1200:- inkassoavgift 160:- och påminelseavgift 50:-. Då kommer jag upp i 1410:-! Var kommer resterande 150 kronor från? Intressant. Detta kommer naturligtvis att anmälas till DI imorgon.

Men, kan vem som helst alltså köpa obetalda fakturor, utan att ha inkassotillstånd, det är ju märkligt. Men det följer väl god inkassosed. Vilket Dwight har ett helt lysande inlägg om idag.

11 kommentarer:

  1. Det är så självklart att det borde ses av en blind höna. Men våra politiker de ser det inte. Att det måste förbjudas att köpa och handla med fodringar. Det fyller ingen samhällsnytta och skapar bara nya möjligheter för skatteflykt ur landet för de mångmiljonärer som äger dessa bolag.

    Men dessa bolag stoppar väl en hel del sköna slantar i "rätt" fickor för att få ha kvar sin suspecta och omoraliska verksamhet. Den är ju som ett ymnighetshorn, det tar ju aldrig slut på inflödet.

    /Rune

    SvaraRadera
  2. Problemet är väl att när man väl har köpt en fordran, så äger man den. Då kan man driva in den utan tillstånd. Hade de varit enbartombud, hade de behövt tillstånd.

    Så har jag förstått inkassolagen iallafall. Kan ha fel.

    SvaraRadera
  3. Hej
    Frugan fick en "krav på betalning" från firma som heter OBSION. Del av PayEx koncernen.
    Skulden är från Apoteket år 2000.
    i har inte fått några som helst krav tidigare.

    Kapitalskuld 472,50.
    Avgifter för ej batald i tid, 195:-
    Ränta 466,35
    Totalt att betala 1133,85:-
    Att betala senast 2010-01-09.

    Jag betalade hela summan 09-12-29 men bara dagarna efter kom det ny lapp.

    Bekräftelse Amoteringspplan.
    Kapitalbelopp 472,50:-
    Dröjsmålsränta beräknas med 8,50%
    Ränta till amo. plan slut. 483,00:-
    Summa upplupna kostnader. 395,00:-
    Amo. avgift. 150,00:-
    Amoteringsperioder. 9
    Avikostnad per avisering 50,00:-
    Total summa 1750,00:-

    Så, nu har dom höjt allt med 616,15:-
    När jag ringde till dom så hade dom inga uppgifter på tidigare krav, amoteringsplan eller något annat utom att det saknades 202,00:- ( ännu en höjning )

    Jag måste kopiera allt och skicka till dom på Gotland.
    Men en sak är säker. Dom kommer inte få ett enda ruttet lingon till ifrån mig.
    Om det kommer fler krav, då kommer jag ta färjan över o plantera lappen där solen inte lyser på någon på kontoret
    Hos Eniro eller Hitta.se finns inte deras telefonnummer eller adress tillgänglig.
    Man undrar vad det är för firma egentligen.

    SvaraRadera
  4. Var finns bedrägeriroteln? Vad gör dom?

    SvaraRadera
  5. 2011-04-19 PayEX Obsion, är detta ett bluffbolag????!!
    Idag kom tre krav brev, en på
    Apoteket AB,med förtryckt belopp med ränta och avgift,likadant och två andra krav från olika Utlänsdska telefonbolag, vilka man inte känner till. Alla med samma betalningsdatum.
    Lyckligtvis observerade jag att bankgironumret stämde inte och brevet liknade inte alls orginalet från PayEx. Läste noga varje rad och ringde bolaget, där de hänvisade till flera år tillbaka 2008 för obetalda räkningar för min huvudman. Detta kommer jag anmäla och betalar inte ett öre. Det gäller att granska noga varje räkning som kommer. Dels stod det Underrättelse och Apotekets krav.??????
    Fruktansvärt hur man lurar folk. Det är något skumt med bolaget. OBSERVERA NOGA VARJE RÄKNING DU FÅR...

    SvaraRadera
  6. Bra att folk börjar säga ifrån!! För en större bild av problemet se "Zeitgeist - Moving on" finns hela på youtube och som torrent med svensk text, skriv bara titeln och "torrent" och "swesub" i googles sökruta. (EJ OLAGLIGT de delar filmen fritt)

    Ett annat företag minst samma ockerklass är "COLLECTOR finance & law" , de försökte kräva mig på över 900 för en skuld de köpt på 130:- ett o ett halvt år gammal. fin ränta... jag ringde och skällde ut dem och mailade detsamma, jag ska ALDRIG betala ett öre till dessa profitörer på svaga o fattiga som dyker upp som giftiga svampar ur den kapitalistiska jorden...

    SvaraRadera
  7. har oxå fått från detta payex collection nu i dag, skuld från 2009 som nu har kommit upp till 99kr som dom köpt från boxer, nu vill dom ha 975kr via kronofogden, lysande. vad kan man göra åt något sånt är det bara betala och se glad ut eller ?

    SvaraRadera
  8. Hur som helst så är inkassoföretag en parasitverksamhet. Inte för att kasta sten i glashus som den slarver man har varit, men när små fakturor på någon enstaka hundralapp relativt snabbt ökar till tusenlappar? Skulderna bollas runt mellan olika bolag och för varje gång skulden byter ägare tillkommer nya avgifter och ny ränta...

    SvaraRadera
  9. har åxå fått från obsion payex på skuld hos boxer ,men har aldrig ens haft boxer?? Vad kan man göra då?? fakturan ska vara på 4300, fattar fan inget.

    SvaraRadera
  10. Vet ni varför dom finns på Gotland, jo med sin suspekta verksamhet behöver dom Östersjön som vallgrav för skydd mot dem som dom gör till sina gäldenärer!!

    SvaraRadera
  11. Fruktansvärt dåligt bemötande och de skickar en massa förseningsavgifter trots att man har betalat in exakt det belopp man fått besked på när man ringt in till dem då fakturan inte syns på mina sidor och inte heller kommer som avi. Jag fick tom förseningsavgift och dylikt även denna månad... Trots att jag ringde dem förra månaden och ville veta vilken summa jag skulle betala för att helt bli av med payex samt att jag inte vill vara kund hos dem hädanefter.

    Hur kan detta bara vara möjligt att i dagens samhälle driva företag på detta viset... Det finns gränser.

    SvaraRadera