onsdag 3 mars 2010

Rösta fattigt!!!


För drygt ett halvår sedan pratade jag med Ulrika Ring i telefon. Hon lyfte då fram förslaget om att vi skulle försöka samla ihop de som bloggar om skulder och skriva om ett gemensamt ämne, varje onsdag. Vi samlade ihop ett gäng bloggar, som den dagen skrev om absolut preskription. Vi var då åtta stycken bloggar, som skrev om samma ämne. Sedan har det rullat på, onsdag efter onsdag. Alla har inte varit med varje gång, men alla har varit med någon gång. Idag, 4 månader senare, så är vi 14 bloggare, som är med i Onsdagsligan.

Från att ha bloggat om orättvisorna, så väcktes tanken med att starta ett parti, som slår underifrån. Ett parti, som tar upp frågorna som de andra skiter i. Ett parti för alla dem som lever utanför det sämhället som alla andra tar för självklart.

Om man läser vad folk skriver om skuldsatta, så blir man mörkädd. Folk verkar tro att bara för att man har satt sig i skuld, så har man förvandlats till samhällets fiende nummer ett. Man blev synonym med Musse Piggs värsta fiende, Svarte Petter. Visst, det finns säkert folk som bara struntar i att betala räkningar och tänker att "det löser sig nog". Men de allra flesta som hamnat i skuldsituationen, har en god anledning att de har hamnat där. Jag såg en reklam på tv igår, för någon förening, som hjälper ungdomar att komma ur drogmissbruk. Det tycker nog de flesta är behjärtansvärt, jag själv likaså. Men, det märkliga är, att folk tycker nog synd om personen, som hamnat i drogmissbruk och anser att denne ska få en andra chans i livet. Man hjälper honom, så han blir drogfri, men sedan? Personen kanske har en miljon i skulder, som han drog på sig som drogmissbrukare, vad säger gemene man om skulderna? Jo, en skuld skall alltid betalas. Där förtjänar man inte någon andra chans. Har man satt sig i skuld, så ska man betala, punkt, jävla slut. "Alla ska göra rätt för sig."

Fd. narkomanen, var ett exempel. Själv har jag aldrig provat någon form av olaglig substans, jag har aldrig varit beroende av alkohol eller något annat sådant. Trots det sitter jag fast som evighetsgeldenär. Men är det tal om någon andra chans, nej, eftersom vi har de reglerna som vi har för skuldsanering, så får jag inte det, för låg inkomst. Preskription av skulder, nej, inkassobolagen, skickar små fina preskriptionsavbrytande brev, hela tiden. Trots att de flesta av mina skulder är sedan 2006, och inte ens kvar hos ursprungs borgenären, vissa företag finns inte ens kvar. Typ, Spray Bredband. Men trots det så driver inkassobolag skulderna, med ränta och extrema avgifter. Som en parentes kan jag nämna att jag i början av mitt helvete, åkte till akuten med panikångestattack, kostnad runt tvåhundra, som jag igår, fick nytt inkassokrav på. Men nu hade den tigit till runt 500 kronor. Så på grund av mina skulder, fick jag en panikattack, åker till doktorn och får mer skulder, som inkassobolaget tjänar på. Men alla ska göra rätt för sig, så politikerna bryr sig inte.

Men nu håller något på att hända. Partiet Fattiga riddare är registrerat. Partiet som kommer att arbeta för att föra fram frågor, som rör de utsatta i samhället. Media har redan uppmärksammat oss. Fortfarande saknas några namn för att vi ska få ställa upp i valet. Vi har knappt tre veckor på oss att få ihop, dem, så snälla, skriv ut dokumentet, skriv under, be din granne skriva under. Att man skiver på det, betyder att man stöttar Fattiga Riddare att ställa upp i valet, inte att man måste rösta på oss.
Dokumentet hittar du HÄR
skicka det till

Antingen fax: 0843759986

eller per post:

Insolvens Stockholm
Box 761
12002 STOCKHOLM

Skriv nu någon kommentar till mig. Och gå sedan in till mina bloggkompisar och se vad de skrivit om ämnet.

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com


Nätverket för överskuldsatta, Fattiga-Riddare, har ett forum. Där kan du diskutera mera.


pingat på intressant.se och Twingly.
, , , , ,



7 kommentarer:

  1. Vilket jobb ni gör!! Jag är stolt över att få blogga i onsdagsgänget!

    Kämpa på!

    SvaraRadera
  2. eller scanna in underskrifterna och maila till info@insolvensstockholm.se

    Keep on keeping on!

    SvaraRadera
  3. Ja du visst är vi ett läckert gäng...har funderingar på att kliva upp på rosenbads tak med megafon och bara skrika :)

    SvaraRadera
  4. Bra inlägg. Visst blir man sjuk av skulder, och så får man ännu mer skulder för att man är sjuk...

    SvaraRadera
  5. Dagens samhälle är så pass sjuk och kall att man blir sjuk av bara den.
    Värre är det för dem som har svårt att förstå de sociala reglerna.

    SvaraRadera
  6. Det behövs nya ideér och synviklar.

    Ride on...

    SvaraRadera
  7. Jag gillar av var med i gänget och tillsammans kan vi fixa det !

    SvaraRadera