onsdag 24 februari 2010

Val 2010


Om bara några månader är det val igen. Då har alliansen haft makten att förbättra Sverige, i fyra år. Innan det hade vänsterblocket makten i många år. Men ingen har haft viljan att få alla som lever i ett utanförskap, på ett eller annat sätt att komma in i samhället. De kämpar om medelklassens röster, de kämpar om överklassens röster, men de andra, bland annat de nästan tio procent röstberättigade som lever med betalningsanmärkningar, vem bryr sig om dem?

Personligen har jag alltid varit emot partier som bara har en fråga. Men tar ingen annan upp frågan, så är det väl dags att vi gör det. Därför har vi onsdagsbloggare, blan andra beslutat att ta pulsen på alla läsare. Partiet Fattiga Riddare, kommer att registreras på måndag, under förutsätning att 1500 personer skriver på att man kan tänka sig att rösta på oss. För att visa att man är med i frågan, så måste man skriva under ett dokument, som man hittar om man klickar på ordet dokument. Skriv ut det och skriv under och skicka till:
Insolvens Stockholm
Box 761
12002 Årsta

Det måste skickas senast söndag, innan postlådan töms, så vi är ute i elfte timmen. Men vi hinner och vi kan.

Att man skriver under dokumentet, betyder inte att man automatiskt måste rösta på partiet, utan endast att man stöder att vi bildar ett parti.

Ju mer jag tänker på detta, ju mer tror jag att partiet behövs. Får man sedan 200 000röster i riksdagsvalet, så får man in ett femtontal ledarmöter i riksdagen. Och massor av pengar, som man skulle kunna använda i kampen mot överskuldsättning och utanförskap. Men egentligen är det inte det som är det viktiga. Blir partinamnet registrerat, så kommer media inte kunna bortse från oss som en grupp. Då kan vi få gehör för frågorna. Systemet idag är sjukt, kan vi bidra till att ändra det, så ge oss chansen. Vi är inga politiker, ingen av oss kommer att bli politiker. Vi är en skara människor, som av en eller annan anledning lever med skulder, vi vill förändra. I gruppen överskuldsatta, finns det moderater, kommunister, sossar, folkpartister, arbetslösa, arbetare och så vidare. Vi utgör faktiskt ett väldigt representativt urval i hur landet ser ut i stort. Vi kan göra skillnad.



Nu tycker jag att du ska gå in till mina bloggkamrater och se vad de har skrivit om ämnet. (Efter att du skrivit en trevlig kommentar till mig, naturligtvis...)


  1. Signerat Stockholm

  2. Obeståndsbloggen

  3. Villerider

  4. Nollkoll

  5. Ljuramannen

  6. Affesblogg

  7. Att göra rätt för sig

  8. Dwight

  9. Resurspank

  10. Inspirera-inspirera

  11. Fonzie

  12. Johnnyrocker

  13. No Cash

  14. Autodidakt




Fattiga riddares forum kan man kommentera och följa debatten utan att ens registrera sig.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,


Pingat på Knuff.se och Intressant.se

8 kommentarer:

  1. Skriver här en trevlig kommentar.

    You rock! :)

    SvaraRadera
  2. Nu hoppas vi på det bästa och håller tummarna :-)
    Tack för senast

    SvaraRadera
  3. Har skrivit under iaf! Så får se till att posta den ...

    SvaraRadera
  4. "Vi är inga politiker, ingen av oss kommer att bli politiker". Det är inte omöjligt att bli politiker. Tänk bara på dem som sitter där nu, om de klarade det - ja då borde ju vem som helst.......

    SvaraRadera
  5. Instämmer med föregående talare. Vem som helst av oss överskuldsatta har mer expertis än de politiker som aldrig någonsin haft ekonomiska bekymmer.

    SvaraRadera
  6. Vi kommer att göra ett betydligt bättre jobb än de som sitter i riksdagen, just därför att vi inte är politiker. I min värld är politiker nämligen synonymt med en kappvändare.

    SvaraRadera
  7. Din underskrift går även att faxa till:

    08 437 599 86


    MVH
    Robert

    SvaraRadera
  8. Nu finns vi och nu har vi en pytte rad i DN låt oss marknadsföra ut det här så vi kan fixa till alltihopa en gång för alla...kom igen. ny post ute nu.

    SvaraRadera