lördag 5 december 2009

Tänk om det var sommar igen...


Idag är det sånt där lördagsväder som man verkligen inte vill ha... Regn och allmänt tråkigt.Dessutom närmar sig julen med stormsteg och med den ångesten över att man måste köpa julklappar, för pengar man inte har.

Jag och frugan har betsämt oss för att skippa julklapparna till varandra, men vi har ju två barn. Vi bestämmde oss för att åka till GeKås den 23:e december, dels för att jag får lön då, dels för att köerna är mindre precis innan jul. Alla normala människor har ju köpt alla julklappar dagen innan julafton. Men vi har alltså inte köpt en enda. Korkat kanske, men ligger man back varje månad, så är inte julklappar högprioriterat, förren det blir ett akut faktum att julen snart är här.

Insolvens stockholm har idag intressanta siffror för utanförskapet i Sverige idag. Skrämmande siffror. 890 000 människor lider av utanförskap och på expressens löpsedel kan man läsa vem som åkte ur Idol, eller att Tiger Woods, haft utomäktenskapliga förbindelser med ett antal kvinnor. Vem fan bryr sig. Att människor hos kronofogden närmar sig halvmiljonen, att närmare en miljon människor lider av utanförskap, det får man aldrig läsa på löpsedeln. Om de någon gång tar upp problemet, så är det i stil med "Kalle tog SMS lån och hamnade hos Kronofogden". Någon stackare har lånat tretusen spänn, till en ränta av 330% och sedan hamnat hos fogden. Visst SMS-lån är ett problem, som omedelbart borde förbjudas, men de är inte grunden till problemet, utan toppen på ett isberg av ett gigantiskt samhällsproblem.

Idag känns som en sån där klagdag, Frugan jobbar hela dagen, stor tjejen är hos sin mamma, och jag sitter här med lillskruttan och funderar på om jag ska städa eller bara slappa hela dagen. Det blir nog en städdag... inte nåt stort intresse direkt, men det måste göras

Ha en go lördag.

pingat på intressant.se

3 kommentarer:

  1. God morgon!
    ...och tänker man ett steg till, så kan man lätt förstå att själva proceduren att vara på obestånd, dvs tvingas till existensminimum, inte räknas som utanförskap. Det skulle innebära att förutom de 500 000 personer som ligger med ärenden hos KFM så är det bara 400 till som är arbetslösa, sjukskrivna... det stämmer nog inte utan siffran, skulle man räkna in obestånd som ett utanförskap så är siffran högre. Förstår du hur jag menar?

    //Ulrika

    SvaraRadera
  2. Jag förstår hur du menar. Och dessvärre har du nog rätt. Det betyder att enligt mitt sätt att se på det så är alltså siffran personer en bra bit över miljonen. Ja, det går verkligen bra för Sverige. Stackars Tiger Woods, som nu måste betala Elin 35 miljoner för att hon ska stanna hos honom. Alla har vi olika problem.

    SvaraRadera
  3. Är inte dom som registreras med betalningsanmärkningar brott mot datalagen, eller kanske hets mot folkgrupp.. (minoretetsgrupp)

    SvaraRadera