måndag 21 december 2009

Staten bryr sig om människor



Nu ska tydligen SAAB skrotas. Eller ska det det. Österikiska Spyker, kanske tar över, men man vet inte, det kan ju finnas någon Ryss i ledningen för Spiker och då går det ju inte. Han är ju en gangster, som kontrollerar ett halvdussin ryska samt lettiska banker. Han driver något som heter Conversbank Finacial Group.

En sån människa kan vi ju inte ha att driva ett fint anrikt svenskt bilmärke. Då är det bättre att vi lägger ner. Så resonerar vår näringsminister Maud Olofsson. Samtidigt, så kan nedlägningen av SAAB, nå regeringens mål med kunder hos kronofogden. Och den verkar vara att man under 2010 ska spräcka halvmiljonvallen.

Men, en skum ryss, ska alltså inte få driva ett anrikt svenskt bilmärke, då är det bättre att lägga ner. Men i inkassoindustrin, där det halvstatliga Sergel Kredittjänster, är med i samma organisation (Svenskt Inkasso), som Aukoritet Inkasso, ett bolag, som många gånger varit i blåsväder, för sina kopplingar med många kända kriminella eliment. Flera av våra svenska inkassobolag, har verksamhet i baltländerna, är inte det skumt???

Det enda inkassobolaget, som har blivit uppmärksammat för det är Baltic Inkasso. Ett inkassobolag, med enkom svenskar i styrelsen, men med säte i Estland. Baltic är som tur är stoppat, idag, ledarna blev dömda för diverse brott. Men hur sjukt är det, när bolag som detta får verka i vårt land. VDn, Erik Hägglund, har tidigare varit aktiv inom den svenska extremhögern. Han har varit medlem i Sverigedemokraterna och drivande i den nazistiska organisationen Nationell ungdom, tidigare ungdomsorganisation för Svenska motståndsrörelsen. 2000 dömdes han till fängelse för hets mot folkgrupp. Idag är det bolag, som tur är borta från svenska marknaden, men intressant är, att Hägglund åkte inte dit för att han bedrivit en tvivelaktig inkassoverksamhet, han åkte dit för förskingring. Grundaren Leif Larsson, blev ochså dömd av rätten i Sverige, för grovt skattebrott, i ett annat bolag, som sålde sprit och cigaretter, olagligt, via nätet.

I Sverige kan vem som helst starta inkassobolag, det finns lagar om hur inkassoverksamhet ska bedrivas. Man måste ha tillstånd från Datainspektionen om man driver in andras fakturor. Men så fort man köpt en faktura, så äger man den och då får man driva in den själv, utan inkassotillstånd. Om man då bryter mot inkassolagen, så kommer DI och säger aja baja, men de kan inte dra in några tillstånd, eftersom jag inte har några, jag driver ju enbart in mina egna fakturor. Så, så länge man inte begår något brott enligt brottsbalken, så kan man ta till vilka metoder som helst. Lagen är verkningslös.

Detta i paritet till att någon som driver banker i Estland, är tydligen så skum så han inte får driva bilföretag i Sverige och på så vis rädda ett antal tusen jobb, men att driva inkassobolag, i Sverige, det är inga problem. Märkligt.

En skum ryss, som kanske kommer starta inkassoverksamhet i sverige


Pingat på intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om
SAAB, Inkasso, Ryssar

5 kommentarer:

  1. Jo, lite märkligt är det att man kan starta ett inkassobolag även om man har gjort sig skyldig till brott och/eller har en människosyn som inte överensstämmer med svensk grundlag. Samtidigt måste du vara "ren" från betalningsanmärkningar om du vill ha jobb inom delar av kriminalvården eller jobba åt vissa säkerhetsföretag, eller ens få jobb inom vissa livsmedelskedjor och stapla konserver hela dagarna... brott och straff står liksom inte i proportion till varandra, men det vet vi ju redan?

    Vet f.ö. att man i kriminella kretsar använder sig av egna inkassobolag för att tvätta pengar. Kanske nästa grej att ta tag i från myndighetshåll, istället för att jaga arbetslösa, sjuka och lytta över kanten på ättestupan?

    SvaraRadera
  2. Märkligt var ordet för dagen...

    MVH
    Robert

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du är superduktig! Och väl talat!

    //Ulrika

    SvaraRadera
  4. Fel är ordet men Sverige har ju visat att allt är fel och lagligt. Här kan ju regeringen ta livet av hur många som helst lagligt och är skyddade av sin politiska ställning. Så fel är ordet.
    Uffe

    SvaraRadera
  5. Felomentalt hjärnlöst och i avsaknad av det mesta. Bra skrivet av dej.

    SvaraRadera