fredag 30 oktober 2009

Bloggeriet

I onsdags var vi återigen samlade. Det är riktigt roligt att se hur besökarantalet ökar på onsdagarna. Vi kommer att fortsätta. I onsdags hade jag ett par hundra besök på bloggen, 51 av dem var helt unika. drygt 25 besökare har dessutom aldrig varit här tidigare. Men, samtidigt av 500 000 kunder hos kronofogden så är 51 ganska lite. Flera röster har kommit om att det ska startas partier som verkar mot överskuldsättning. Att det kommer sådana idéer är jättebra, det behövs en stark röst från gäldenärskollektivet för att komma till förändring, men att starta ett parti. Nej, denna frågan är så viktig, så ett parti räcker inte, vi måste försöka påverka alla partier som finns idag. Att starta ett parti med en fråga är dessutom ingen bra ide. Men vad som måste göras är att vi alla som lever i en skuldsituation höjer rösten, att blogga är en idé, som dessutom kan ge lite extra pengar i kassan. Om du tittar lite till höger, så ser du ett par annonser, varje gång någon klickar på en sådan får jag mellan en och två kronor, så med femtio besökare om dagen, kan det ge en hundring om dagen, inga jättepengar, men en liten morot att fortsätta. Så om inte för någon annan anledning, blogga för att få extra pengar. Ju fler vi är som skriver om orättvisorna vi möter, ju fortare kommer systemet att förändras.

Jag läste om en tjej på forumet familjeliv, vars man hade en skuld till kronofogden. När de skulle få ut pengar på hemförsäkringen, så beslutade Folksam att ge pengarna till Fogden istället. När man läser sådant blir man så förbannad, de hade haft försäkring under många, många år och när de väl behöver pengarna så ger Folkskam dem till fogden. Om de fått det utbetalt, kanske de kunde köpt tillbaka de stulna sakerna, men icke, ett företag, som inte har något med det att göra, gör en koll, och ger pengarna till fogden. Nu ska jag in till ICA och handla, det är ju säkrast att jag betalar med jämna pengar, annars kanske de ger växeln till kronofogden... vart är vi påväg?

3 kommentarer:

  1. Det är tyvärr sant det du skriver att företag som inte har med saken att göra ser sig själva som något slags extrapolis (typ Bror Duktig), som bankerna agerar idag är det ren idioti och nu försäkringsbolagen också. Rena Stasi-metoder!

    Stod själv i kassan på banken och väntade på min tur, hörde följande:
    Kassörskan; "Men nu är det 4:e gången på en månad som du vill sätta in pengar!"
    Killen: "Ja jag får in pengar ojämt och vill inte ha dem hemma."
    Kassörskan: "Du måste be din arbetsgivare att sätta in pengarna direkt på ditt konto."
    Killen: "Men jag arbetar åt olika och det är ju bara runt en tusenlapp varje gång."
    Kassörskan: "Summan spelar ingen roll vi måste se till att det inte förekommer penningtvätt, det är bankens ansvar!"
    Osv.

    Det är rent fördjävligt hur Nordea (i detta fall) tror att de ska vara något slags "reservpoliser" åt ekobrottsmyndigheten. Om killen kommit in med 10-tusentals kronor varje gång förstår jag att de reagerat, men några tusenlappar, idioti!

    Tyvärr så får du Skuldsatt nog också lida för att du nämner att du tjänar extra på din blogg, skattemyndigheten har ju så mycket tid och pengar att de numera finkammar internet för att hitta "svarta inkomster" som försäljning av beg möbler, cyklar, mm, naturligtvis kommer de att riva upp himmel och jord om de ser att du tjänar pengar (hur lite spelar ingen roll) på din blogg. Sen kommer de att slå dig i huvudet med skönstaxering, avgifter på avgifter och allt annant möjligt skit de kan hitta på. För att sen med skadeglad min lämna över allt till fogden.

    Tyvärr det är den värld vi lever i, "den enda sanna glädjen (för tjänstemän i statens värv) är skadeglädjen"!

    /Rune

    SvaraRadera
  2. Det är helt sjukt det du skriver, Rune, att en bank inte låter folk säta in engar som man vill. Tänk om det skulle vara så i tex USA, där lönen i regel kommer som en check, som man själv får lösa in. Konstigt att företag går ut och leker myndighet. Om jag hade stoppat bilar för att de hade kör för fort, hade troligen blivit ett jädra liv, men att blanda sig i andra människors ekonomi, det får man tydligen.
    Mitt annonsprogram drar faktiskt skatt från start, så jag är grön där...

    SvaraRadera
  3. Håller fullständigt med! Bankerna borde ta större ansvar och inte låna ut pengar så lätt. Å ena sidan kan man säga att människor borde få sköta sin egen ekonomi och ta så stora lån som dom själva anser att dom kan betala tillbaka, men tyvärr så är inte alla så ansvarsfulla, så många tar större lån än dom klarar av att betala (jag säger inte att det är fallet med dig). Nej, bankerna borde vara mer försiktiga med vem dom lånar ut till. Och alla dessa SMS lån och andra lurenderejer som går ut på att tjäna pengar på människor som inte kan räkna ut räntesatsen på såna.

    SvaraRadera